21570
page-template-default,page,page-id-21570,page-parent,stockholm-core-1.2.2,select-theme-ver-5.3,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.0,vc_responsive
Title Image

Wie zijn wij?

Team

Alle maatschapsleden en medewerkers staan ingeschreven in het centraal kwaliteitsregister van de beroepsvereniging (KNGF) en het ‘gespecialiseerde’ register voor manueeltherapeuten (NVMT). Dit stelt eisen aan het professioneel handelen en aan de bekwaamheden die door (verplichte) na- en bijscholing op een hoog niveau worden gehouden.

Praktijkhouders

Cris Aalberts (1961) is een vertrouwd gezicht bij Fysiopraktijk De Koostraat. Cris is naast fysiotherapeut ook sportfysiotherapeut. Voor fysiotherapie voor oudere mensen bent u bij hem aan het juiste adres. Hij is de kniespecialist in de praktijk en weet veel van medische fitness, fysiotherapie bij kanker, neurologische ziektebeelden en artrose. U kunt ook bij hem terecht voor dry needling. “Bewegen is het beste medicijn”, vindt hij.

BIG-nummer: 29032961404

Marlous Broekhuizen (1977) werkt sinds 2003 in onze praktijk. Zij heeft een specifieke opleiding gevolgd in het behandelen van bekkenpijn. Daar heeft zij inmiddels flink wat ervaring mee. Zij is dan ook onze specialist als het gaat om de behandeling van zwangere vrouwen met bekkenklachten. Marlous werkt daarnaast volgens het concept van Zwangerfit®  Momenteel is Marlous bezig met een ‘pilot’ chronische pijn in samenwerking met een aantal huisartsen en collega-fysiotherapeuten in Osdorp.

Medewerkers

Marjolein Hellmann (1989), werkt ruim vier jaar als fysiotherapeut bij Fysiopraktijk De Koostraat. Na haar opleiding fysiotherapie is zij de opleiding manuele therapie (SOMT) gaan doen. Eind 2016 heeft zij haar Master Manuele Therapie behaald. Zij heeft bijzondere affiniteit met nekklachten en hoofdpijnklachten. Marjolein is ook sportfysiotherapeut. Dat heeft vast te maken met haar andere baan: zij begeleidt topsporters en geeft schaatstraining aan jonge talenten. U kunt bij haar terecht voor begeleiding bij sporten en training.

Amsterdam - Fysiotherapiepraktijk J. de Koostraat .  FOTO DESIREE SCHIPPERS

Kim Lopeker (1989) werkt sinds 2016 bij ons in de praktijk. Zij is algemeen fysiotherapeute. Kim volgt momenteel de Masteropleiding Geriatrische Fysiotherapie.

De geriatrie-fysiotherapeut specialiseert zich in de zorg voor kwetsbare ouderen en patiënten met een hoge (biologische) leeftijd, die te maken hebben met complexe gezondheidsproblemen. Het gaat daarbij niet alleen om ouderen, maar ook om patiënten, die bijvoorbeeld als gevolg van een beroerte, dementie, ziekte van Parkinson of een gebroken heup, verschijnselen vertonen van ouderdom. U hoeft daar niet persé oud voor te zijn!

De geriatrie-fysiotherapeut werkt vanuit zijn specifieke kennis over deze doelgroep en de daarbij voorkomende ziektebeelden. En combinaties van ziektebeelden.

De therapie bestaat vaak uit oefenen en trainen van de (dagelijkse) handelingen die problemen geven. Bij pijnklachten, wordt de pijn natuurlijk ook aangepakt, dus alle soorten van fysiotherapie worden gegeven. (Oefentherapie, massage, electro-stimulatie, triggerpoint therapie, dry needling etc.)

Er worden veel soorten oefeningen en trainingen aangepast om het uit eindelijke doel te bereiken namelijk langer thuis te blijven. Of wel zo lang mogelijk in uw eigen omgeving kunnen wonen en leven.

Tot het werk van de geriatrie-fysiotherapeut behoort ook het adviseren en begeleiden van gezinsleden en eventuele mantelzorgers, over onder andere het ziektebeeld, de prognose, de behandeling, transfers, dagelijkse handelingen en hulpmiddelen Geriatrie-fysiotherapeuten zijn o.a. werkzaam in particuliere praktijken, verpleeg- en verzorgingshuizen, revalidatiecentra en (academische) ziekenhuizen.

Medewerkers

Ontvangstbalie/praktijkadministratie

Corinne Koningen

Corinne Koningen is onze administratieve duizendpoot. Zij neemt de telefoon aan, plant afspraken in en zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt. Bij haar kunt u terecht voor alle niet-medische vragen.

Corinne is aanwezig tussen 9.00 uur en 14.00 uur. Voor vragen indien mogelijk bij voorkeur bellen tussen  9.00 uur en 14.00 uur.

Telefonisch aanmelden kan natuurlijk altijd als de praktijk geopend is.