Manuele therapie in Amsterdam Nieuw West

In het algemeen is manuele therapie geschikt voor klachten die, behalve met pijn, gepaard kunnen gaan met het slechter kunnen bewegen van een gewricht of gewrichten. De manueel therapeut bekijkt in het onderzoek de functie van de gewrichten en kan dit zo nodig behandelen met manuele therapie.

Voor welke klachten naar een manueel therapeut?

  • Hoofd- en nekpijn
  • Lage rugklachten
  • Heupklachten
  • Klachten hoog in de rug met rib- en borstpijn
  • Duizeligheidsklachten
  • Kaakklachten
  • Schouderklachten

Behandeling

Na een intake en lichamelijk onderzoek kan onze manueel therapeut door middel van specifieke manipulaties en mobilisaties een gewricht beter laten bewegen.

De effecten zijn vaak direct merkbaar: verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Een onderdeel van de behandeling kan ook bestaan uit adviezen, oefentherapie en het ontspannen van de spieren.

Maak een afspraak

Onze specialisaties

Fysiotherapie

De fysiotherapeut is de expert in het behandelen van klachten aan het bewegingsapparaat, ook helpt de fysiotherapeut je weer te kunnen bewegen. Fysiotherapie voorkomt, verhelpt en verminderd de lichamelijke klachten.

Meer informatie

Rug- en bekkenklachten

Rugklachten is een veel voorkomend probleem. Voornamelijk lage rugklachten, maar ook klachten in het midden en hoger in de rug komen vaak voor.

Meer informatie

Schouderklachten

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Curabitur fermentum odio feugiat, porta ante maximus, convallis ligula.

Meer informatie

Geriatrie fysiotherapie

Ouder worden gaat gepaard met verliezen op lichamelijk, functioneel, cognitief en sociaal vlak. Een geriatrisch fysiotherapeut tracht door middel van een anamnese en onderzoek de wensen en doelen van de oudere patiënt in kaart te brengen.

Meer informatie

Medische Fitness

Onder begeleiding van een ervaren en professionele fysiotherapeut trainen.

Meer informatie

COPD

Voor mensen met COPD heeft Fysiotherapie Osdorp een beweegprogramma ontwikkeld. U beweegt bij ons op een veilige manier met intensieve begeleiding. Zo kunt u op een verantwoorde manier groeien naar een actievere leefstijl.

Meer informatie

Medical Taping

Medical Taping is een methode waarbij tape wordt gebruikt om spieren te ondersteunen zonder daarbij de bewegingsvrijheid te beperken.

Meer informatie

Dry Needling

U kunt ook bij ons terecht voor dry needling. Wij werken met een unieke en nieuwe methode: de FIN-methode. FIN staat voor Functional Integrated Needling.

Meer informatie