Geriatrie fysiotherapie in Amsterdam Osdorp

Ouder worden gaat gepaard met verliezen op lichamelijk, functioneel, cognitief en sociaal vlak. Een geriatrisch fysiotherapeut tracht door middel van een anamnese en onderzoek de wensen en doelen van de oudere patiënt in kaart te brengen. Hierbij is het van belang dat de nevenpathologie (eerdere aandoeningen, erfelijke aandoeningen, medische verrichtingen en medicatiegebruik) goed wordt uitgevraagd.

Vaak is oefentherapie geïndiceerd om het verlies van mobiliteit en zelfstandigheid in het dagelijks leven te verbeteren en te beperken. Voorbeelden hiervan zijn o.a. krachttraining, balansoefeningen en het verbeteren van de conditie. Daarnaast kan functioneel oefenen heel waardevol zijn. Hierbij brengt de geriatrisch fysiotherapeut in kaart welke activiteiten meer moeite kosten dan normaal en wat hier de oorzaak van is. Vervolgens komen deze activiteiten tijdens een behandeling uitgebreid aan bod.
Het behandelplan wordt samen met de patiënt opgesteld en hangt af van de wensen en doelen.

De behandeling vindt op de praktijk plaats waar gebruik wordt gemaakt van professionele oefenapparatuur. Als er niet de mogelijkheid is om naar de praktijk te komen kan een behandeling ook in de thuissituatie plaatsvinden. Let op: voor een behandeling aan huis is een verwijzing nodig waar dit op staat aangegeven.   

De NVFG (Nederlandse Vereniging Fysiotherapie Geriatrie) heeft een promotiefilm laten maken voor o.a. cliënten, mantelzorgers en verwijzers. Voor meer informatie bekijkt u het filmpje hieronder.

Afspraak maken