22139
page-template-default,page,page-id-22139,page-child,parent-pageid-21574,stockholm-core-2.3,select-theme-ver-8.9,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
Title Image

Leefstijlcoaching

Leefstijlcoaching

De fysiotherapeuten van Fysiopraktijk de Koostraat zijn ook Leefstijlcoaches. Zij hebben daarvoor een extra opleiding gevolgd. Een leefstijlcoach begeleidt u bij een gezonde leefstijl.

Bij een gezonde leefstijl hoort voldoende beweging (een half tot een uur per dag), een juiste manier van omgang met (werk)stress, gezonde voeding en niet roken. Een gezonde leefstijl kan de kans op het ontstaan van mentale en/of lichamelijke klachten fors verlagen.

De leefstijlcoach begeleidt mensen met chronische klachten en vermoeidheid, maar ook mensen met vragen op het gebied van overgewicht en voeding.

Er is de laatste jaren veel aandacht voor overgewicht en het omgaan hiermee. De leefstijlcoach begeleidt mensen met behulp van individuele coachingsgesprekken. Samen wordt gekeken naar de specifieke oorzaak van het overgewicht.  Op basis van deze analyse stelt u samen met de fysiotherapeut reële doelen en krijgt u tips over een gezonde leefstijl en een gezaond beweegprogramma.

De begeleiding van mensen met chronische pijn of chronische vermoeidheidsklachten is een andere specialisatie binnen de leefstijlcoaching die wij aanbieden. Mensen hebben vaak een lang traject van onderzoeken achter de rug wanneer ze bij ons komen. Hierdoor is er vaak sprake van een neerwaartse spiraal, waarbij steeds minder activiteiten plaats kunnen vinden en daarnaast minder vertrouwen ontstaat in de eigen lichamelijke mogelijkheden. In de coachingsgesprekken gaan we kijken naar de mogelijkheden welke er nog wél zijn. En gelukkig zijn dat in veel gevallen meer dan in eerste instantie voor mogelijk gehouden. Onderwerpen welke hierbij aan bod komen zijn onder andere: behoud van dagstructuur, balans tussen inspanning en ontspanning, omgaan met stress, acceptatie en het vormen van reële gedachten over de pijn.

“ Wij helpen u graag verder “