21584
page-template-default,page,page-id-21584,page-child,parent-pageid-21574,stockholm-core-1.2.2,select-theme-ver-5.3,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.0,vc_responsive
Title Image

Diabetes

Persoonlijke begeleiding & professioneel advies

Heeft u diabetes en heeft u begeleiding nodig bij het sporten? Geen probleem, we kijken welke beweging voor u geschikt is en geven u advies over uw leefstijl. Onder professionele begeleiding traint u één à twee keer per week gedurende een uur in de kleinschalige sportschool CalandFit in Osdorp in Amsterdam Nieuw West.  U kunt daar trainen in een prettige sfeer  onder vakkundige begeleiding  van een fysiotherapeut.

Wetenschappelijke onderbouwing

Regelmatig bewegen verkleint de kans op diabetes type 2. Heeft u diabetes? Door te bewegen, verkleint u de kans op bijkomende lichamelijke gevolgen. De positieve effecten van sporten en meer en beter bewegen bij diabetes zijn inmiddels in meerdere onderzoeken wetenschappelijk onderbouwd.

Voor mensen met diabetes biedt regelmatig bewegen belangrijke voordelen zoals:

  • lagere bloedsuikerwaardes (minder glucose in het bloed);
    betere werking van de insuline, waardoor de dosering omlaag kan;
  • in veel gevallen kan, in het beginstadium van diabetes, de medicatie worden verlaagd, of het gebruik van insuline uitgesteld of zelfs voorkomen worden;
  • stimulering van de bloedsomloop: dit kan latere diabetesklachten helpen voorkomen;
  • afvallen door structureel meer bewegen in het dagelijks leven.

Meten is weten

Om het juiste trainingsniveau en om behandeldoelen vast te stellen worden in het begin van de behandelperiode een aantal metingen uitgevoerd en vragenlijsten afgenomen.

Bewegen hoeft geen topsport te zijn, we bouwen het in rustig tempo op. We zorgen ervoor dat de bloedglucose niet te veel daalt. Wie meer beweegt, verbruikt meer energie, daarom overleggen wij zo nodig met de praktijkondersteuner van de huisarts. We hebben ook een goed collegiaal contact met een aantal internisten in de grote ziekenhuizen in de buurt.
We vertellen u graag alles over hoe u veilig kunt bewegen met diabetes. Zo zijn voldoende koolhydraten en genoeg drinken extra belangrijk voor diabetici die gaan bewegen.

De beste zorg

We hebben de status ‘Plus praktijk’ en ‘Topzorg Praktijk’, deze titels worden toebedeeld door de grote zorgverzekeraars aan praktijken voor fysiotherapie, die niet alleen aan de eisen van hun beroepsgroep voldoen, maar die op het gebied van kwaliteit nog een stapje verder gaan.

U kunt altijd rekenen op:

  • persoonlijke begeleiding
  • kwaliteit en professioneel advies
  • een snelle afspraak, geen wachtlijst!

“ Wij helpen u graag verder “