21584
page-template-default,page,page-id-21584,page-child,parent-pageid-21574,stockholm-core-2.3,select-theme-ver-8.9,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
Title Image

Diabetes

Persoonlijke begeleiding & professioneel advies

Heeft u diabetes en heeft u begeleiding nodig bij het sporten? Geen probleem, we kijken welke training voor u geschikt is en geven u advies over uw leefstijl. Onder professionele begeleiding traint u één à twee keer per week gedurende een uur in de praktijk. U kunt bij ons trainen in een prettige sfeer, onder vakkundige begeleiding  van een fysiotherapeut.

Let op: diabetes alléén is geen indicatie voor vergoeding door de zorgverzekeraar. Er moet sprake zijn van bijkomende klachten als bijvoorbeeld artrose of pijnklachten in een gewricht of spieren om in aanmerking te komen voor vergoeding uit de aanvullende verzekering!

Wetenschappelijke onderbouwing

Regelmatig bewegen verkleint de kans op diabetes type 2. Heeft u diabetes? Door te bewegen, verkleint u de kans op bijkomende lichamelijke gevolgen. De positieve effecten van sporten en meer en beter bewegen bij diabetes zijn inmiddels in meerdere onderzoeken wetenschappelijk onderbouwd.

Voor mensen met diabetes biedt regelmatig bewegen belangrijke voordelen zoals:

  • lagere bloedsuikerwaardes (minder glucose in het bloed);
    betere werking van de insuline, waardoor de dosering omlaag kan;
  • in veel gevallen kan, in het beginstadium van diabetes, de medicatie worden verlaagd, of het gebruik van insuline uitgesteld of zelfs voorkomen worden;
  • stimulering van de bloedsomloop: dit kan latere diabetesklachten helpen voorkomen;
  • afvallen door structureel meer bewegen in het dagelijks leven.

Meten is weten

Om het juiste trainingsniveau en om behandeldoelen vast te stellen worden in het begin van de behandelperiode een aantal metingen uitgevoerd en vragenlijsten afgenomen.

Bewegen hoeft geen topsport te zijn, we bouwen het in rustig tempo op. We zorgen ervoor dat de bloedglucose niet te veel daalt. Wie meer beweegt, verbruikt meer energie, daarom overleggen wij zo nodig met de praktijkondersteuner van de huisarts. We hebben ook een goed collegiaal contact met een aantal internisten in de grote ziekenhuizen in de buurt.
We vertellen u graag alles over hoe u veilig kunt bewegen met diabetes. Zo zijn voldoende koolhydraten en genoeg drinken extra belangrijk voor diabetici die gaan bewegen.

“ Wij helpen u graag verder “