22545
page-template-default,page,page-id-22545,stockholm-core-2.3,select-theme-ver-8.9,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
Title Image

Geriatrische fysiotherapie (ouderen)

Geriatrische Fysiotherapie (voor ouderen)

De geriatrie-fysiotherapeut specialiseert zich in de zorg voor kwetsbare ouderen en patiënten met een hoge (biologische) leeftijd die te maken hebben met complexe gezondheidsproblemen. Het gaat daarbij niet alleen om ouderen, maar ook om patiënten, die bijvoorbeeld als gevolg van een beroerte, dementie, ziekte van Parkinson of een gebroken heup, verschijnselen vertonen van ouderdom. U hoeft daar niet persé oud voor te zijn!

De geriatriefysiotherapeut werkt vanuit zijn specifieke kennis over deze doelgroep en de daarbij voorkomende ziektebeelden en combinaties van ziektebeelden.

De therapie bestaat vaak uit oefenen en trainen van de (dagelijkse) handelingen die problemen geven.

Er worden veel soorten oefeningen en trainingen aangepast om het uiteindelijke doel te bereiken, namelijk zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen.

Tot het werk van de geriatriefysiotherapeut behoort ook het adviseren en begeleiden van gezinsleden en eventuele mantelzorgers, over onder andere het ziektebeeld, de prognose, de behandeling, transfers, dagelijkse handelingen en hulpmiddelen.

“ Wij helpen u graag verder “